Proprietăți:
Îmbunătățește vitalitatea și energia, oferind un aport rapid de nutrienți esențiali (aminoacizi, vitamina B, magneziu);
Calmează iritațiile gâtului și susține sănătatea sistemului respirator;
Susține sistemul imunitar datorită conținutului ridicat de vitamina C din cătină și a proprietăților antimicrobiene ale mierei de salcâm;
Are efecte antioxidante, protejând celulele de stresul oxidativ datorită polenului bogat în enzime și flavonoide;
Promovează digestia sănătoasă și echilibrează flora intestinală, prin enzimele naturale din polen și compușii din sucul de cătină;
Ajută la regenerarea țesuturilor și menține sănătatea pielii datorită conținutului de vitamine A și E, precum și de acizi grași omega din cătină;
Catina este utilizata pentru a imbunatati functiile aparatului digestiv si pentru a intari sistemul imunitar, dar si pentru tratarea racelii si a gripei.
Amestecul de cătină cu miere este considerat un elixir al sănătăţii, un leac universal pentru tratarea şi prevenţia a numeroase boli şi afecţiuni, datorită beneficiilor pe care aceste două alimente le aduc organismului, atât separat, dar mai ales împreună: antioxidant, antiinflamator, imunostimulator, vitaminizant, anticancerigen, antiîmbătrânire, vindecă răcelile şi infecţiile, reglează sistemul circulator, endocrin şi activitatea gastro-intestinală.
Recenzii